fbpx
Clubhouse: waarom jij zo snel mogelijk een invite wilt ontvangen!
Blog → Clubhouse: waarom jij zo snel mogelijk een invite wilt ontvangen!

5 februari 2021 | Social Media Marketing

Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt; toen ik het Twitterbericht van Elon Musk tegenkwam. De man achter Tesla schreef over een nieuwe social media app met de naam Clubhouse. ‘On Clubhouse tonight at 10pm LA time.’ In nog geen 24 uur stond social media vol met de discussie rondom deze mysterieuze nieuwe app. Want de app is nú nog exclusief. Alleen op uitnodiging krijg je toegang tot Clubhouse.

Maar wat is Clubhouse? En wat kun je zoal met deze Apple-app? Ja, heb je Android? Dan zal je nog even geduld moeten hebben. De app is namelijk in eerste instantie alleen gemaakt voor Apple iOS. Jammer hoor! Maar wees gerust, Clubhouse is namelijk druk bezig te app verder te ontwikkelen.

Een audio-based App:

Of anders genoemd: een drop-in audio app. De app is gebaseerd op zogeheten ‘Rooms.’ Als je de app op je telefoon hebt staan en je hebt een uitnodiging ontvangen om lid te worden. Kan je deelnemen aan verschillende onderwerpen. Maar wacht eens even! Is dit dan een app voor het beluisteren van podcasts? Zoiets! Maar dan informeel. Gebruikers kiezen er juist voor om hun telefoongesprek openbaar te maken en te plaatsen in een Room of topic. Ik vergelijk het zelf graag met Teams, alleen kan met deze app iedereen zijn of haar expertise spontaan delen binnen een room.

Een room bestaat altijd uit meerdere moderators. Niet iedereen kan namelijk zomaar spreken. In de Clubhouse-app heb je hiervoor de optie om virtueel je hand op te steken. De moderator laat jou dan ‘on stage.’

Simpel gezegd: de Clubhouse-app is eigenlijk — nu nog — een exclusieve app om contact te leggen met gelijkgestemde en te discussiëren binnen bepaalde kaders . Thema’s als: sport, entertainment en  technologie vind je op dit moment in de Clubhouse-app. 

Hoe kan ik Clubhouse gebruiken?

Eigenlijk simpel! Zie zo snel mogelijk een uitnodiging te krijgen voor de Clubhouse-app. Wat ik nog veel relevanter vind is: om te kijken hoe je als ondernemer straks de app kunt gebruiken? Want zodra jij in het bezit bent van een ticket voor jouw account, heb je zelf de mogelijkheid om een Clubhouse room aan te maken. Je kunt de app dan bijvoorbeeld gebruiken om:

  • Jouw expertise te delen;
  • Te sparren/discussiëren met gelijkgestemden;
  • Spontaan aanschuiven of netwerken om nieuwe mensen te leren kennen.

Zie jij andere mogelijkheden in deze app? Ik ben namelijk wel érg nieuwsgierig!

 

Waarom is de Clubhouse-app nu nog exclusief?

De app is op dit moment alleen beschikbaar op uitnodiging. En de Clubhouse-app richt zich nu met name op de ‘early adopters.’ Zo wil Clubhouse de app exclusief houden. Ze geven wel aan dat ze nu een beta-versie beschikbaar stellen en werken aan verbetering van de app. Door de exclusiviteit van de app is ‘Clubhouse’ nu wel trending topic op Twitter.

Heb jij al toegang tot de app van Clubhouse?

Wil jij meer te weten komen over social media marketing? Voeg mij dan even toe aan je netwerk!